Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Lappeenrannan kirjasto esittelee valokuvataidetta

Lappeenrannan kirjasto esittelee valokuvataidetta

Lappeenrannan kirjaston valokuvanäyttely

Lappeenrannan kirjasto on erittäin elinvoimainen ja tapahtumarikas kokoontumispaikka, jossa voi tutustua kirjallisuuden lisäksi myös valokuvataiteeseen. Sen lisäksi alueen kotiseutukokoelma Carelica tulee helposti tutuksi kirjastokäynnin yhteydessä. Lappeenrannan kaupungin kirjasto on siis osa suurempaa kokonaisuutta, kuten on vaikkapa Kouvolan kirjasto tai Espoon eri kaupunginosien kirjastot. Yhdellä kirjastokortilla voi siis lainata kirjoja ja lehtiä useammasta kuin yhdestä kirjastosta.

Lappeenrannan kirjasto haluaa olla mukana edistämässä kulttuuria ja innostamassa nuoria kulttuurin pariin. Valokuvaus on yksi tällaisista keinoista. Lappeenrannan kirjastossa on mahdollista kehittää omia valokuvia ja päästä tutustumaan sitä kautta valokuvaukseen.

Historia osana kirjastoa

Lappeenrannan kirjastossa valokuvataide, kirjallisuus ja historia yhdistyvät mukavasti. Erityisen hieno on Carelica-kokoelma, johon jokainen kirjastossa käyvä voi käydä tutustumassa. Kokoelman kerääminen on alkanut jo 1950-luvulla, kun palasia karjalaisesta kulttuurista haluttiin säilyttää ja karjalaista perinnettä haluttiin pitää yllä.

Sittemmin Carelica-kokoelmasta on tullut Lappeenrannan kirjaston virallinen kokoelma. Lappeenrannan kirjasto on ottanut lainausvalikoimaansa myös kirjoja, jotka kertovat Karjalan vaiheista. Sen lisäksi kirjasto juhlistaa myös esimerkiksi Laila Hirvisaarta, entinen Hietamies, joka on aloittanut aikanaan kirjailijanuransa juuri Lappeenrannasta. Hänellä on siis vahvat karjalaiset juuret.

Tätä kaikkea voi lainata

Lappeenrannan kirjastossa on valtava kokoelma erilaista aineistoa, jota kävijöiden on mahdollista lainata. Lappeenrannan kirjastosta voi lainata muun muassa tällaista aineistoa:

  • Kirjoja ja lehtiä
  • CD-levyjä ja DVD-levyjä
  • Äänikirjat ja e-kirjat

Lappeenrannan kirjastossa tapahtuu

Lappeenrannan kirjasto järjestää myös erilaisia tapahtumia ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Näin toimivat monet muutkin kirjastot, kuten vaikkapa Kouvolan kirjasto. Koska Lappeenranta sijaitsee lähellä itärajaa, on siellä panostettu venäjän kieleen ja kirjastossa järjestetäänkin venäjänkielisiä keskusteluiltoja, joiden aikana jokainen voi kohentaa kielitaitoaan.

Sen lisäksi Lappeenrannan kirjastossa järjestetään myös niin sanottua ilmastolukupiiriä. Se kokoaa ilmastonmuutoksesta kiinnostuneet yhteen. Lukupiirissä kaikki lukevat saman kirjan ja siitä keskustellaan yhdessä. Lappeenrannan kirjastoon saadaan monesti myös mielenkiintoisia kirjailijavierailijoita. Monet heistä kiertävät useissa kirjastoissa puhumassa teoksestaan. Myös Kouvolan kirjasto on ottanut kirjailijoita vieraikseen ja vierailut ovat olleet todella suosittuja.